ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/10/2021

ОПРЕДЈЕЉЕНОСТ ЗА ИНТЕНЗИВНУ ИНСТИТУЦИОНАЛНУ САРАДЊУ

 

ВАРШАВА, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и државни секретар у пољском Министарству породице и социјалне политике Станислав Швед изразили су опредијељеност ка интензивнијој институционалној сарадњи ресорних министарстава у Пољској и Српској.

 

Цвијановићева и Швед су исказали опредијељеност и ка размјени информација у погледу позитивних пракси чији је циљ побољшање демографске ситуације, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.


У саопштењу напомињу да је током састанка било ријечи и о искуствима Пољске у области демографске политике и спровођењу различитих мјера у домену пружања подршке породици, како младима, тако и пензионерској популацији.

Цвијановићева је учествовала и на научном панелу у организацији Института за славистику на варшавском Универзитету, на којем је упознала учеснике са актуелном политичком ситуацијом у БиХ и указала на неопходност поштовања уставне структуре предвиђене Дејтонским споразумом и Анексом четири.

На овом панелу било је ријечи о бројним актуелним темама, позицији Републике Српске у оквиру уставног система БиХ, процесу европских интеграција, као и односу Пољске према политикама Европске уније.

Цвијановићева је изразила задовољство учешћем на научном панелу, као и конструктивном расправом којој су допринијели присутни представници научне заједнице, као и студенти варшавског Универзитета.

Панелу су присуствовали представници Института за међународне односе Пољске, Удружења које се бави изучавањем политичких и друштвених процеса на постјугословенском простору, као и декан Факултета полонистике Збигњев Грен.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: