ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/10/2021

ВУЋУРЕВИЋ: ЧЛАНОВИ РУКОВОДСТВА ПДП-а ИМАЈУ СТАНОВЕ У БРИТАНИЈИ, УЦЈЕЊУЈУ, УЗИМАЈУ НОВАЦ

 

ТРЕБИЊЕ, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Некадашњи високи функционер ПДП-а Славко Вучуревић изнио је данас у Требињу низ тешких оптужбих на ову партију, међу којима су и узимање огромних сума новца за одређене позиције, те да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији.

 

Вучуревић је истакао да појединци желе да да уруше партију да би на наредним изборима добили мандат само они који могу да плате.

Он је нагласио да има сазнања о "прању" више десетина милиона евра, позивајући судске органе да покрену истрагу о бројним криминалним радњама у ПДП-у, које, како је истакао, превазилазе здрав разум.

"ПДП више није ни странка ни партија, већ канцеларија колаборационистичког и квислиншког тима, који све ради за одређену своту новца. Имам информације и да су од чланова ПДП-а тражили да бјанко потпишу изјаве да поклањају по 5.000 КМ партији, а да новац не морају да дају, већ да ће он да дође са стране", навео је Вучуревић.

Он је додао да многи чланови то нису прихватили, а да захтјев за истрагом тих навода никада није добио сагласност врха ПДП-а.

Вучуревић је истакао да се у странци ПДП купују одређене позиције и навео примјер да се 50.000 КМ плаћа за позицију директора агенције или предузећа, те да се плаћало и за именовање на мјесто амбасадора.

"Мене су поставили за амбасадора, а претходне ме 18 мјесеци вукли са једном те истом причом. Нисам им дао новац, али сам зато разговарао са Младеном Иванићем и били му је све јасно", навео је Вучуревић.

Према његовим ријечима, притисак на ПДП у Tребињу је само дио њихове познате кампање коју су водили и у прошлим временима. "На тај начин је смијењен човјек у Градишци, сада раде то у Приједору, Палама и Tребињу, а то су најбољи одбори ПДП-а", нагласио је Вучуревић.

Он је истакао да сада ПДП-ом руководе они који су имали најгори резултат, попут Бранислава Бореновића и Игора Црнатка, предсједника и потпредсједника ПДП-а.

"Какви су у Бањалуци довољан је податак да никада нису смјели да ставе своје име за градоначелника Бањалуке, а сви живе у Бањалуци и у политици су годинама. Али зато знају успјешно манипулисати новцем свих општинских и градских одбора", навео је Вучуревић.

Он је истакао да је ПДП у дослуху и са међународном финансијском мафијом, те да су, како каже, људи у врху партије и њихови сродници учествовали у прању више десетина милиона евра.

"Имају станове у Великој Британији. Ево нека кажу ако није истина, нека ме демантују", поручио је Вучуревић.

Говорећи о функционисању ПДП-а у Народној скупштини, он је навео да Клуб посланика те партије није јединствен и да се увелико размишља о оснивању нове политичке партије, која би се вратила исконским принципима ПДП-а који се сада не поштују.

Он је најавио да ће и у Градском одбору ПДП-а у Tребињу остати неколико људи од њих 150.

Осврнуви се на посебну сједницу локалног парламента, Вучуревић је рекао да није подржао одржавање посебне сједнице о квалитету кисеоника у требињској Болници и тврдњама да је ријеч о техничком, а не о медицинском кисеонику, јер је лично имао потребу да користи кисеоничку подршку.

"Био сам смјештен на коронарној јединици Интерног одјељења требињске Болнице и примао сам тај исти кисеоник који је мени спасио живот. И сад треба да кажем да тај кисеоник не ваља, а спасио ми је живот", истакао је Вучуревић.