ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/10/2021

МОСКВА ПРОТИВ ОДЛУКЕ ПОДГОРИЦЕ ДА ОДОБРИ АЗИЛ БИЗНИСМЕНУ СА ПОТЈЕРНИЦЕ

 

МОСКВА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Истражни комитет Русије не слаже се са одлуком власти Црне Горе да одобре политички азил бизнисмену Tелману Исмаилову, који је у Русији оптужен за убиство, саопштено је из овог комитета.

 

"Истражни комитет Русије не може да се сложи са донијетом одлуком... Исмаилов није издржао законом утврђену казну за извршење тешких злочина тако да се и даље налази на потјерници", наводи се у саопштењу.

Предсједник Истражног комитета Русије је на основу информација о одбијању изручења Исмаилова наложио међународно-правном одјељењу да у сарадњи са Министарством спољних послова Русије детаљно анализира разлоге за одбијање изручења након чега ће сачинити извјештај, преноси "Спутњик".

Исмаилов је ухапшен почетком октобра у Црној Гори по потјерници Русије због сумње да је организовао убиство двојице предузетника у Русији.

Његов бранилац адвокат Милош Вуксановић потврдио је да је Исмаилов пуштен јуче из истражног затвора, након што је претходно добио азил.

Портал "Крајм Русија" је писао да је Исмаилов након бјекства из Русија намјерно изабрао Црну Гору, која га је тада "штитила од изручења руским властима".

Tај портал је раније објавио да је Исмаилов власник луксузног комплекса у турској Анталији - "Мардан Палас", најскупљег хотела у Европи чија је градња коштала преко милијарду и по долара.

Власник је бројних компанија широм свијета, а у Русији је студирао економију и у тој земљи је провео већи дио живота.

Био је власник и Черзиковске пијаце у Москви, највеће те врсте у Европи, која је затворена због сумњивог пословања 2009. године.