ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/10/2021

ДОДИК И ВУЧИЋ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ МИСИЈЕ АЛТЕА У БиХ

 

БЕОГРАД, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да он и предсједник Србије Александар Вучић дијеле став да треба продужити мисију Алтеа у БиХ.

 

"Видимо да су неки наши међународни пријатељи много заинтересовани и забринути због скорашњег одлучивања у Савјету безбједности УН у вези са статусом мисије Алтеа у БиХ, који се сваке године дефинише на тим сједницама. Дијелимо став да ту мисију треба продужити и одобрити на Савјету безбједности њено даље функционисање", рекао је Додик.

Он је након састанка са Вучићем у Београду рекао новинарима да су о томе упознати пријатељи и раније, као и сви они који су заинтересовани за ту ситуацију, али да ће одлука на Савјету безбједности бити онаква како одлуче његове чланице.

"Ја их упућујем на међусобни договор. И немамо ништа против да та одлука буде иста као и прошле године, само за сљедећу годину", рекао је Додик.

Додик је поново дао подршку иницијативи Србије за "Отворени Балкан", те додао да вјерује да ће неки људи у Сарајеву прихватити да се приступи тој иницијативи на прави начин.