ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/10/2021

ЧЕЛНИЦИ СДС-а ПРИЗИВАЈУ САНКЦИЈЕ ЗАРАД МАЛИХ ПОЛИТИЧКИХ ЦИЉЕВА

 

БЕОГРАД, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да се челници СДС-а утркују у призивању санкција њему, па чак и Републици Српској, да би остварили неки мали политички циљ.

 

Додик је рекао да није непознато да има санкције САД, али да је, иако пише да ниједан Американац са њим не смије да разговара, он ипак имао десетине разговора са важним Американцима у посљедње вријеме.

"Нису они проблем, него неки наши који покушавају од тога да праве политике и да шаљу своје велике поруке", рекао је Додик новинарима у Београду, након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Он је подсјетио да је на једном састанку 1999. године у Вашингтону тражено да се СДС прогласи терористичком организацијом, али да је то одбио и поручио саговорницима да ће, ако то ураде, напустити све дужности, јер сматра да у српском народу нема терористичких организација.

"Да ли због мене или нечега другог, углавном, никада СДС није проглашен терористичком организацијом, али јесте био под санкцијама. А данас видимо челнике СДС да се утркују како би јавно призивали разне санкције и мени, па чак и Републици Српској да би остварили неки мали политички циљ", рекао је Додик.