ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/10/2021

ЂОКИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ ДАЛИ ВЕЛИКИ ДОПРИНОС СИСТЕМУ ВЛАСТИ У ДИСТРИКТУ

 

БРЧКО, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - СП је дао велики допринос систему власти у Брчком и даље ће бити једна од најорганизованијих партија у дистрикту, рекао је вечерас предсједник СП-а Петар Ђокић.

 

Он истиче да Брчко треба да јача своју привреду, посебно прерађивачку индустрију које, како каже, скоро да и нема.

Ђокић је рекао да социјалисте забрињава то што млади људи Срби, Хрвати и Бошњаци одлазе из Брчког, истичући да локална власт треба да размисли на који начин се може живјети, радити и организовати другачије и да су социјалисти отворени за сарадњу.

"Брчко живи у великој мјери од пореза, посебно од индиректних. Има огорман буџет који се не троши рационално", рекао је Ђокић новинарима у Брчког, гдје је присуствовао Изборној конференцији брчанског одбора СП-а.

Он је навео да је приводе крају унутарстраначке активности које претходе Деветом конгресу партије, који ће бити одржан 27. новембра, додајући да је прилив нових чланова видљив у свим општинама.

На изборној конференцији Општинског одбора /ОО/ СП-а Брчко изабрани су нови чланови овог одбора, Надзорне комисије, кандидати за Главни одбор и делегати за Девети конгрес СП-а.

Новоизабрани одбор подржао је Ђокића за кандидата за позицију предсједника СП-а.