ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет11/01/2022

МОСКВА ОДБАЦИЛА ИЗЈАВЕ ВАШИНГТОНА О ШИРЕЊУ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

 

ВАШИНГТОН, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Русија оштро одбацује тврдње администрације САД у вези са потенцијалним ширењем дезинформација о билатералним консултацијама у Женеви, саопштила је руска Амбасада у Вашингтону.

 

Портпарол Бијеле куће Џен Псаки рекла је јуче да је америчка администрација спремна за потенцијално ширење дезинформација из Русије у вези са током преговора о безбједносним гаранцијама између Москве и Вашингтона у Женеви.

"Оштро одбацујемо такве инсинуације. Изјаве руских званичника у потпуности одговарају реалности. Од самог почетка, наша земља је показивала максималну транспарентност у вези са овим дијалогом", рекле су руске дипломате.

Из Амбасаде је наглашено да Москва очекује обострану транспарентност, те да позива колеге из САД да одустану од неоснованих спекулација о партнеру у консултацијама, јавио је ТАСС.

"Штавише, такав приступ показује деградацију културе преговора", поручили су из Амбасаде.

Консултације о безбједносним гаранцијама, које је Русија предложила 17. децембра, одржане су јуче, пред сутрашњи састанак Савјета Русија-НАТО. Стални савјет ОЕБС-а одржаће састанак дан касније, у четвртак, 13. јануара.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: