ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/01/2022

РАЗГОВАРАНО О ПОВЕЗИВАЊУ ХЕРЦЕГОВАЧКИХ И ТУРСКИХ ПРИВРЕДНИКА

 

САРАЈЕВО, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и директор компаније "Доа консалтинг" Махмут Гувен посјетили су данас Подручну привредну комору Требиње, гдје су са њеним руководством разговарали о развоју туризма и могућностима повезивања херцеговачких и турских привредника.

 

Кошарац је информисао представнике компаније "Доа консалтинг" о туристичким потенцијалима Требиња и херцеговачке регије, те истакао да постоји простор за унапређење овог сектора, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

"Када је у питању туризам, посебан фокус ставили смо на могућност повезивања Требиња и Херцеговине са регијом Кападокија, која је захваљујући препознатљивим вожњама балонима, међу водећим туристичким дестинацијама у Турској. Наш циљ је да унаприједимо постојеће и развијамо нове туристичке садржаје на овом простору, како бисмо допринијели укупној туристичкој понуди Требиња на задовољство домаћих и страних туриста", истакао је Кошарац.

На састанку је било ријечи и о развоју здравственог туризам, с обзиром на повољан географски положај Требиња, инфраструктуру, број сунчаних дана током године, те медитеранску климу у овом региону.

"Изградња аеродрома у Требињу свакако представља додатни мотив за развој туризма и повећање броја туриста", навео је Кошарац.

Представници компаније "Доа консалтинг" изразили су заинтересованост за привредни потенцијал у Требињу, са нагласком на инвестирање у експлоатацију декоративног камена и мермера.

Кошарац и представници турске компаније сутра ће се састати са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, те посјетити Аграрни фонд Града Требиња.