ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/01/2022

НОВЕ ОПТУЖБЕ ЛОНДОНА ПРОТИВ МОСКВЕ

 

ЛОНДОН, 23. ЈАНУАРА /СРНА-Ројтерс/ - Велика Британија оптужила је Кремљ да покушава да на власт у Украјини доведе проруског лидера, те да су припадници руских обавјештајних служби, у оквиру планова за инвазију, у контакту са одређеним бројем бивших украјинских политичара.

 

Британско Министарство саопштило је да посједује информације да руска администрација разматра могућност да бивши украјински посланик Јевхен Мурајев буде потенцијални кандидат за проруско руководство.

"Информација, која је објављена данас, баца свјетло на обим руске активности осмишљене за подривање Украјине и увид у размишљање Кремља. Русија мора да ради на деескалацији тензија, оконча своју агресивну кампању и ширење дезинформација, те да се врати на пут дипломатије", наводи се у саопштењу британског министра спољних послова Лиз Трас.

Саопштење је објављено рано јутрос и још нема реаговања из Кремља или Мурајева.

Британско Министарство спољних послова одбило је да објави доказе за своје оптужбе објављене у вријеме појачаних тензија између Русије и Запада због гомилања руске војске на граници са Украјином. Москва негира планове за напад.