VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija31/07/2012

USKORO PRVI INVESTITORI U "AGROZONI" U NOVOJ TOPOLI

 

GRADIŠKA, 31. JULA /SRNA/ - Hrvatski „Agrokor“ posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zainteresovan je za parcelu građevinskog zemljišta u "Agroindustrijskoj zoni" u Novoj Topoli kod Gradiške, na kojoj bi do maja naredne godine izgradio pogone i postrojenja za otkup i preradu povrća i voća.

 

Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj rekao je da je lokalna vlast spremna da investitorima po najpovoljnijoj cijeni proda građevinsko zemljište, te da je to početak novog talasa investiranja u ovoj opštini.

"Riječ je o konkretnoj ponudi, gdje je `Agrokor` posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zatražio da u `Agrozoni` izradi postrojenja za otkup povrća i voća i zaposli pedesetak radnika", rekao je Kragulj.

Prema njihovim planovima, radiće se o otkupu oko 30.000 tona poljoprivrednih proizvoda, što indirektno upošljava veći broj ljudi širom Lijevče polja i Potkozarja, istakao je Kragulj.

„Agroindustrijska zona“ u Novoj Topoli obuhvata površinu od 144 hektara i nalazi se u neposrednoj blizini novoizgrađenog autoputa i hrvatske granice.

Prvi potencijalni kupci građevinskog zemljišta u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli pojavili su se nakon završetka planske dokumentacije.