VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura26/08/2017

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "TRAGOM DUŠE"

 

TREBINjE, 26. AVGUSTA /SRNA/ - U Kulturnom centru u Trebinju večeras je otvorena izložba fotografija "Tragom duše" na kojoj je predstavljeno 40 pobjedničkih fotografija, prirodnih i nepokretnih kulturnih dobara Republike Srpske, sa foto-konkursa "Tragom duše" iz 2015. i 2016. godine.

 


Izložba je priređena u okviru manifestacije Osmi Trebinjski dani fotografije, u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje i Vikimedijine zajednice Republike Srpske.

Predsjednik Vikimedijine zajednice Republike Srpske Bojana Podgorica istakla je da je osnovna ideja popularizacija kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa ovog podneblja na internetu.

Ona je napomenula da se takmičenje održava na lokalnom nivou svake godine i da je organizovano po ugledu na takmičenja "Viki voli Zemlju" i "Viki voli spomenike".

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja Zoran Milošević, koji je otvorio izložbu, zahvalio je Foto-kino klubu Trebinje na aktivnostima i radu, naglašavajući da gradska administracija daje punu podršku ovom klubu.

Izložba je organizovana u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta.