VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/12/2017

SAVANOVIĆ: POTREBNO DA SVI GRAĐANI BUDU HUMANI

 

BANjALUKA, 27. DECEMBRA /SRNA/ - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović istakao je večeras u Banjaluci da donatorsko veče pokazuje potrebu da svi građani budu humani i daju puni doprinos za one kojim treba pomoći.

 


"Ovo veče pokazuje našu ljudsku dimenziju i opredijeljenost da budemo ljudi i što više solidarni", rekao je Savanović, koji je u kol centru na humanitarni broj 1411 odgovarao na pozive građana u okviru donatorske večeri "S ljubavlju hrabrim srcima".

On je dodao da je potrebno učiniti sve da bi ova humana akcija nastavila da traje, da bude sve bolja i da okuplja što više učesnika, koji će pokazati da su veliki ljudi.

U Banjaluci se večeras održava donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", s ciljem prikupljanja sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, kojem će predsjednik Republike Srpske uplatiti 400.000 KM.

Humanitarni broj 1411 biće aktivan do ponoći, a pozivima iz fiksne i mobilne mreže kompanije "M:tel" daruje se jedna KM za liječenje djece u inostranstvu.

Osmo donatorskio veče organizuje kabinet predsjednika Srpske, a koncert, prvobitno planiran da se održi na Trgu Republike, održava se u Sportskoj dvorani Borik, zbog najavljenog olujnog vjetra.

Na koncertu nastupaju domaći i regionalni muzički izvođači, među kojima su grupa "One tri", zatim Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Joksimović, te Željko Samardžić, Miroslav Ilić, Dejan Petrović i "Big bend".