VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/12/2017

BOGDANIĆ : NIKADA NIJE DOVOLJNO POMAGATI

 

BANjALUKA, 27. DECEMBRA /SRNA/ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić smatra da je humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" jedna od najboljih akcija koja se sprovodi u Republici Srpskoj, jer nikada nije dovoljno pomagati.

 


"Ova akcija je jedinstvena po svojoj namjeni i sredstvima koja se prikupe. Ove godine akcija ima poseban značaj zato što smo usvojili zakon o Fondu solidarnosti i na neki način sistemski riješili da se u budućnosti sredstva prikupljaju na organizovan način", rekao je Bogdanić večeras novinarima u Banjaluci.

"Mislim da ovakve akcije treba podržavati i da nikada nije dovoljno pomagati", zaključio je Bogdanić.

U Banjaluci se večeras održava donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", s ciljem prikupljanja sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, kojem će predsjednik Republike Srpske uplatiti 400.000 KM.

Humanitarni broj 1411 biće aktivan do ponoći, a pozivima iz fiksne i mobilne mreže kompanije "M:tel" daruje se jedna KM za liječenje djece u inostranstvu.

Osmo donatorsko veče organizuje kabinet predsjednika Srpske, a koncert, prvobitno planiran da se održi na Trgu Republike, održava se u Sportskoj dvorani Borik, zbog najavljenog olujnog vjetra.