VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana29/12/2017

DANAS O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA

 

BANjALUKA, 29. DECEMBRA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i Nacrt zakona o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela.

 


Na dnevnom redu sjednice naći će se i prijedlog uredbe o izmjeni uredbe o naseljenim mjestima koja čine područje jedinice lokalne samouprave, kao i informacija o stanju u oblasti zakonodavsta.

Ministri Srpske razmatraće i informaciju o ostvarivanju poljoprivredne proizvodnje u 2017. godini, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sjednici će biti razmatran i prijedlog odluke o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave od 500.000 KM.

Ministri će razmatrati i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za cijepanje dijela parcele na zemljištu u svojini Republike Srpske na Jahorini.

Biće razmatrani i prijedlozi odluka o prenosu osnovnih sredstava sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na Dom zdravlja Srebrenica kao vlasnika u ukupnom iznosu od 403.394 KM, bez PDV-a, bez naknade, te na Dom zdravlja Nevesinje od ukupno 589.165 KM, bez PDV-a, bez naknade, kao i na Bolnicu Istočno Sarajevo u ukupnom iznosu od 2.985.012 KM, sa PDV-om, bez naknade.

Vlada će razmatrati i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava predsjedniku Republike Srpske za decembar ove godine od ukupno 9.043 KM.

Biće razmatrana i informacija o radu Kancelarije Vlade Republike Srpske u Brčko distriktu u ovoj godini.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje.