VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/01/2018

POKLONjENI PAKETIĆI U VRIJEDNOSTI 7.200 KM

 

BIJELJINA, 3. JANUARA /SRNA/ - U humanitarnoj akciji "Jedan slatkiš jedno dijete" srednjoškolci bijeljinske regije poklonili su najmlađima novogodišnje paketiće u vrijednosti od 7.200 KM, rekla je Srni portparol Mreže Savjeta učenika ove regije Katarina Tomanić.

 


Tomanićeva kaže da je u ovoj tradicionalnoj akciji učestvovalo 14 srednjih škola u regiji i da je 697 paketića podijeljeno mališanima u lokalnim zajednicama.

Srednjoškolci su u decembru u kutijama koje su bile postavljene u svakoj od škola skupljali slatkiše od kojih su spakovani paketići i poklonjeni djeci iz socijalno ugroženih porodica.

"Ova akcija je pokazatelj humanosti i saosjećajnosti srednjoškolaca u regiji, a svaki put veliki utisak na nas ostave osmjesi djece kojoj uručimo paketiće i taj osjećaj se pamti čitavog života", istakla je Tomanićeva.

Prema njenim riječima, spiskovi djece urađeni su u saradnji sa nevladinim organizacijama koje su u svom radu posvećene djeci iz osjetljivih kategorija.

Tomanićeva je dodala da su darovani i bolesni mališani i djeca iz višečlanih porodica u Bijeljini, Bratuncu, Zvorniku, Ugljeviku, Loparama, Vlasenici, Šekovićima, Milićima i Srebrenici.