VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo05/01/2018

PRISLUŽENE SVIJEĆE ZA ŽRTVU SFOR-a RADU ABAZOVIĆ

 

ROGATICA 5. JANUARA /SRNA/ - Članovi porodice Abazović iz Bjelogoraca kod Rogatice danas su prislužili svijeće na grobu Rade Abazović koju su 2006. godine pripadnici italijanskog kontingenta Sfora ubili na kućnom pragu i tom prilikom teško ranili njenog tada maloljetnog sina Dragoljuba i supruga Dragomira.

 


Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je novinarima da je zločin koji je zadesio porodicu Abazović jedinstven na području Rogatice, istakavaši da je ovoj porodici učinjeno veliko zlo, ali da, uprkos tome, još niko nije odgovarao.

Iako se kasnije ispostavilo da je Sfor greškom napao Abazoviće, jer su tražili sasvim drugu osobu, Jagodić kaže da je na neki način trebalo tu grešku ispraviti, te da se pomenutoj porodici bar pruži pomoć.

Italijanski karabinjeri u ranim jutaranjim časovima 5. januara 2006. godine upali su u kuću porodice Abazović i počeli da pucaju, kada je smrtno ranjena Rada Abazović, koja je od zadobijenih povreda preminula u fočanskoj bolnici, dok su njenom sinu Dragoljubu /11/ i suprugu Dragomiru nanesene teže povrede.

Pripadnici italijanskog kontingenta Sfora nisu dozvolili dva časa da ranjenoj ženi bude pružena ljekarska pomoć.