VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo23/01/2018

DANAS SASLUŠANjE SVJEDOKA TUŽILAŠTVA PUTEM VIDEO-LINKA

 

SARAJEVO, 23. JANUARA /SRNA/ - Saslušanjem svjedoka Tužilaštva BiH putem video- linka, danas će u Sudu BiH biti nastavljeno suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

 

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Na ročištu održanom 28. decembra, tužilac Milorad Barašin, koji je mijenjao kolegu Miroslava Janjića, uložio je još tri materijalna dokaza.

Barašin je uložio izvode iz Matične knjige umrlih opštine Zvornik na ime Slobodan Stojanović od 27. jula 1992. godine i njegovog oca Ilije Stojanovića, koji je u međuvremenu preminuo, te zapisnik Centra javne bezbjednosti Zvornik od 15. marta 1993. godine sa pečatom Haškog tribunala koji je sačinjen tokom davanja izjave ratnog zarobljenika Vojske Republike Srpske Feriza Kajića.

Početak ročišta zakazan je za 13.00 časova.