VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Stanje na putevima23/01/2018

OPREZ ZBOG POLEDICE

 

BANjALUKA, 23. JANUARA /SRNA/ - Na putnim pravcima u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima moguća je poledice na kolovozu zbog jakog mraza i niske temperature, dok na putnim pravcima Milići-Skelani i Bratunac-Zeleni Jadar ima zaostalog snijega na kolovozu.

 

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u bijeljinskim ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila se preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna vozila saobraćaju obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok vozila saobraćaju usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari, zbog radova.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnim putnim pravcima Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske-distrik/ i granica Brčko dva /Republika Srpska-distrikt/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH i Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.