VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo23/01/2018

SRĐAN VAJAGIĆ I IVONA KRAKIĆ NAJBOLJI SPORTISTI

 

NOVI GRAD, 23. JANUARA /SRNA/ - Srđan Vajagić iz Rukometnog kluba "Srednjoškolac" i Ivona Krakić iz Ženskog košarkaškog kluba "Sloboda" večeras su izabrani za najbolje sportiste u opštini Novi Grad za 2017. godinu.

 

Drugo mjesto u kategoriji sportista osvojio je Marko Ćulibrk iz Fudbalskog kluba "Sloboda", a treće Nemanja Vojinović iz Košarkaškog kluba "Sloboda 73".

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Katarini Gašić iz Odbojkaškog kluba "Smeč", dok je treća Sanja Marinković iz Karate kluba "Rajko Crnobnja Gligo".

Najbolji mladi sportista je Savo Abdulaj iz Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo", drugi je Dušan Rašić, košarkaš "Slobode 73", a treći Srđan Jakovljević iz Fudbalske sportske škole "Bubamara".

U ženskoj konkurenciji najbolji mladi sportista je atletičarka "Slobode" Valentina Štrbac, druga je Marija Grab iz Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo", a treća odbojkašca "Smeča" Nikolina Majkić.

Najbolji sportski kolektiv je Fudalski klub "Slaven" Dobrljin, drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Rajko Crnobnja Gligo" i treće Košarkaškom klubu "Sloboda 73".

Nauspješniji trener je Dejan Kukavica iz Košarkaškog kluba "Sloboda 73", a naistaknutiji sportski radnik je Dado Džinić iz Odbojkaškog kluba "Smeč".

Priznanje za izuzetnu dugogodišnju sportsku aktivnost dobio je Milorad Inđić koji je veći dio života proveo u Fudbalskom klubu "Sloboda" kao igrač, kapiten, trener i predsjednik Kluba.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je sport u ovoj opštini veoma značajan segment života i da u Novom Gradu djeluju klubovi koji su najstariji u Republici Srpskoj, BiH i okruženju.

"Opština Novi Grad podržava sportske klubove i sport. U opštinskom budžetu je ze 15 klubova predviđeno 225.000 KM", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, osim grantova sportskim klubovima, ulaže se u sportsku infrastrukturu u seoskom području i podržava se održavanje sportskih kampova za mlađe selekcije.

Osim Drljače, nagrade i priznanja večeras su uručili predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin i načelnik opštinskog Odsjeka za društvene djelatnosti Borivoj Japundža.

Izbor najboljih u oblasti sporta u Novom Gradu održan je 23. put.