VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo26/03/2018

DRAGIČEVIĆ SE POTUKAO, OPLJAČKAO KUĆU I SKOČIO U RIJEKU

 

BANjALUKA, 26. MARTA /SRNA/ - Policija je utvrdila da se David Dragičević /21/ iz Banjaluke, čije je tijelo pronađeno u Vrbasu, kobne noći, između ostalog, potukao sa tri lica, opljačkao jednu kuću i sa mosta skočio u rijeku, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Darko Ilić rekao je da je utvrđeno da je Dragičević nakon tuče ispred jednog kafića, obišao još tri ugostiteljska objekta, a potom u pekari kupio burek, nakon čega je opljačkao jednu kuću i sa mosta skočio u rijeku Crkvenu koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Ilić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Banjaluka naglasio da je policija nakon ispitivanja više lica, te uvida u video-kamere koje se nalaze na putu kojim se kretao Dragičević došla do svih ovih podataka.

"Dragičević se u nedjelju, 18. marta oko 23.30 časova u kafe baru `Met` verbalno sukobio sa još tri lica da bi se nakon toga ispred lokala sa njima potukao. U tuči nije bilo značajnih posljedica po lica", precizirao je Ilić.

On je naglasio da se nakon ovog kafića Dragičević uputio u kafe bar "988" nakon čega se kretao prema Ulici Velibora Janjetovića-Janje, kada je u 2.50 časova u pekari "Zmijanje" kupio burek te otišao prema preduzeću "MK", nakon čega je opljačkao jednu kuću iz koje je ukrao lap-top, oko 200 KM, takozvanu švajcarsku čakiju i ključeve.

"Dragičević se nakon ovoga uputio ka mostu na rijeci Crkveni gdje se pretpostavlja da je sa njega skočio u rijeku koja ga je odnijela do ušća u Vrbas", rekao je Ilić.

On je na konferenciji pokazao i mapu po kojoj se kretao nestali Dragičević.

Ilić je precizirao da su prilikom izvlačenja tijela iz vode kod Dragičevića u džepovima pronađeni ukradeni predmeti, sem lap-topa, što se materijalno može dokazati.

On je dodao da pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske preteražuju rijeke Crkvenu i Vrbas da bi pronašli i lap-top.

On je rekao da se trenutno ne mogu izjasniti o tome da li je riječ o zadesnoj smrti, niti u ovom momentu postoji bilo kakav dokaz u vezi sa tim.

Ilić je rekao da je Dragičević i od ranije poznat policiji po krivičnim djelima krađa i tjelesne povrede.

Patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan rekao je da je obdukcija potvrdila da je smrt nastupila utapanjem, ali da su od nastradalog Dragičevića uzeti uzorci krvi i urina u slučaju da dođe do dodatnih istraživanja.

Karan je na konferenciji naveo da su nakon vađenja iz vode, na tijelu Dragičevića bile vidljive lake tjelesne povrede u vidu podliva, koji su mogli nastati prije utapanja u kontaktu i tuči sa jednim ili više lica.

Karan je dodao da su nakon identifikacije i obdukcije nastradalog svi predmeti predati policiji.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević podsjetio je na konferenciji da je nestanak Dragičevića prijavljen policiji 18. marta, od kada je trajala potraga sve do pronalaska 24. marta na ušću rijeka Crkvena i Vrbasa.

Spasojević je istakao da je tokom potrage saslušano više lica koja su imala bilo kakva saznanja Dragičeviću, a praćene su i društvene mreže, da bi se došlo do bilo kakvog podatka.