VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/04/2018

SAGLASNOST ZA KREDITNA ZADUŽENjA "AUTO-PUTEVA REPUBLIKE SRPSKE"

 

BANjALUKA, 19. APRILA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske danas je dala saglasnost za izdavanje garancije Srpske za kreditno zaduženje preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" u Evropskoj banci za obnovu i razvoj prema Projektu izgradnje koridora "Pet ce" - prvi dio u ukupnom iznosu 70.000.000 evra.

 

Cilj projekta je izgradnja dvije petlje na auto-putu Johovac /Tovira/ i Rudanka /Kostajnica/, dionice auto-puta u dužini od 6,1 kilometra između te dvije petlje i prilaznog puta sa dvije trake dužine oko kilometra za povezivanje sa postojećim magistralnim putem Banjaluka-Doboj, uključujući most preko rijeke Bosne, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici dala je saglasnost za izdavanje garancije Srpske za kreditno zaduženje preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" u Evropskoj banci za obnovu i razvoj prema projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, faza jedan, u iznosu od 10.000.000 evra.

Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva potrebna za završetak radova na auto-putu Banjaluka-Doboj.

U saopštenju se navodi da su kreditna sredstva iz ove odluke namijenjena za finansiranje završetka radova na auto-putu Banjaluka-Doboj, odnosno završetak istočne dionice Prnjavor–Doboj.