VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika17/06/2018

BROĆETA: RAZOČARAN SAM ISHITRENIM IZJAVAMA U VEZI SA FORMIRANjEM SRPSKE LISTE

 

DRVAR, 16. JUNA /SRNA/ - Izvršni sekretar SNSD-a za Federaciju BiH /FBiH/ Goran Broćeta izjavio je Srni da je razočaran posljednjim ishitrenim izjavama pojedinih predstavnika Saveza za promjene /SzP/, kao i predsjednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte u vezi sa stvaranjem zajedničke srpske liste u FBiH.

 

"Nadam se da će sve političke stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj, a koje djeluju na području FBiH, učestvovati u formiranju srpske liste, dostaviti svoje prijedloge i kandidate i time ostvariti preduslove za ostvarenje rezultata koji bi omogućili izbor većeg broja predstavnika na svim nivoima u FBiH i omogućiti bolji položaj Srba u Federaciji", istakao je Broćeta.

On je podsjetio da je ispoštovano sve sa prvog sastanka održanog u Banjaluci na kome su bili i pojedini predstavnici Saveza za promjene, dodavši da je tada dogovoreno da SNSD, kao jedan od inicijatora za formiranje srpske liste i kao najveća srpska stranka koja je najduže prisutna u FBiH, sa još dvije političke stranke preda i registruje zajedničku srpsku listu, te da nakon toga političke partije iz Republike Srpske učestvuju u njenom formiranju.

"Na tom sastanku je usaglašeno da srpska lista bude bez stranačkih obilježja što je, takođe, ispoštovano i kao takva je i registrovana kod Centralne izborne komisije", naglasio je Broćeta.