VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/06/2018

DANAS PO HITNOM POSTUPKU O ZAKONIMA O RUDARSTVU I AMNESTIJI

 

BANjALUKA, 19. JUNA /SRNA/ - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatraju po hitnom postupku prijedloge zakona o rudarstvu, amnestiji i zateznoj kamati.

 

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, upotrebi znakovnog jezika, izmjeni Zakona o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Srpske, zaštiti žrtava ratne torture, izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Srpske, kao i o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela.

Trebalo bi da budu razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku, izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku, te izmjenama i dopunama Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izvještaj Anketnog odbora formiranog odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, izvještaj Komisije za koncesije Srpske za 2017. godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za prošlu godinu, te Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Za prvu tačku dnevnog reda predviđena su poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.