VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/06/2018

KASIPOVIĆ: PRIHVATLJIVI AMANDMANI NA PRVO ČITANjE

 

BANjALUKA, 19. JUNA /SRNA/ - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da su na prvo čitanje prihvatljivi predloženi amandmani na Prijedlog zakona o amnestiji.

 

"Vlada Republike Srpske će se u završnici izjasniti o predloženim amandmanima", naveo je Kasipović u završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske o prijedlogu ovog zakona.

On je ponovio da Republika Srpska ima primat u izvršenju krivičnih sankcija u BiH, te da nema problema u finansiranju rada i boravka osuđenika u kazneno-popravnim zavodima.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je večeras po hitnom postupku Prijedlog zakona o amnestiji koji predviđa amnestiju za lica koja se na dan njegovog stupanja na snagu već nalaze na izdržavanju kazne zatvora, kao i osuđenim licima koja još nisu upućena na izdržavanje kazne.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je današnju sjednicu, koja će biti nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga zakona o zateznoj kamati po hitnom postupku.

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, upotrebi znakovnog jezika, izmjeni Zakona o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Srpske, zaštiti žrtava ratne torture, izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Srpske, kao i o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela.

Natavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.