VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika22/06/2018

PREDLOŽEN PRITVOR ZA JOŠ ČETIRI LICA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 22. JUNA /SRNA/ - Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Okružnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za četiri lica uhapšena u akciji "Silva" zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti privrednog i opšteg kriminala čime su oštetili budžet Republike Srpske i Javno preduzeće `Šume Srpske` za još neutvrđeni iznos.

 

Pritvor je predložen za lica čiji su inicijali V.D, G.J, D.J. i M.S.

"Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Istočno Sarajevo, u saradnji sa Republičkom šumarskom inspekcijom, juče su nastavili sprovođenje akcije `Silva` u okviru koje su izvršeni pretresi na više lokacija na području Istočnog Sarajeva i ovom prilikom uhapšeno je više lica", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nakon kriminalističke obrade uhapšenih, četiri lica su danas predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

U saopštenju napominju da je nastavkom akcije "Silva" proširena istraga protiv još 22 lica zbog sumnje da su u proteklom periodu na području opština Sokolac, Rogatica i Pale izvršila više krivičnih djela.

Riječ je o krivičnim djelima udruživanje radi vršenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pustošenje šuma, krađa, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje znakova za obilježavanje robe mjera i tegova, utaja poreza i doprinosa i nedozvoljena trgovina, te nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

"Na ovaj način osumnjičeni su kao udružena grupa od marta do juna na području opština Sokolac, Rogatica i Pale, a prema prethodnom dogovoru i uz saglasnost i odobrenje odgovornih lica u javnom preduzeću i u preduzećima u privatnom vlasništvu, izvršili više krivičnih djela čime su oštetili budžet Republike Srpske i Javno preduzeće `Šume Srpske` za do sada neutvrđen iznos", navedeno je u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su 12. juna 21 lice osumnjičeno da je na području Sokoca, Rogatice i Pala izvršilo više krivičnih djela.

Od 21 lica uhapšenog u akciji "Silva", 16 je pušteno da se brani sa slobode, dok je za pet lica predložen pritvor, rečeno je juče Srni u MUP-u Srpske.