VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/08/2018

PRIJEM ZA KOŠARKAŠE DRAGIĆE

 

BANjALUKA, 14. AVGUSTA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa slovenačkim košarkaškim reprezentativcima Goranom i Zoranom Dragićem, koji su porijeklom iz Srpske, i tom prilikom im uručio odlikovanja Orden Njegoša prvog reda i Medalja zasluga za narod.

 

Ta odlikovanja su im dodjeljena povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Republike Srpske čestitao je košarkašima na dosadašnjim uspjesima i poželio im puno uspjeha na budućim takmičenjima.

Košarkaši Goran i Zoran Dragić zahvalili su predsjedniku Srpske za odlikovanja.

Goran Dragić je sa reprezentacijom Slovenije prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo u košarci i bio je proglašen za najboljeg igrača šampionata.

Zoran je to prvenstvo propustio zbog povrede, a odlikovan je za zasluge u oblasti humanitarnog i duhovnog rada, kao i dostignuća u oblasti sporta, kojima se doprinosi opštoj afirmaciji Republike Srpske.

Goranu je odlikovanje uručeno za priznati rad i zasluge u kulturnom, duhovnom, humanitarnom i sportskom razvitku, kao i zasluge na polju javne djelatnosti i aktivnosti kojom se doprinosi opštem napretku i afirmaciji Republike Srpske.

Prijemu za Dragiće u Palati Republike prisustvovao je i predsjednik regionalne košarkaške ABA lige Igor Dodik.

Goran Dragić je sa reprezentacijom Slovenije prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo u košarci i bio je proglašen za najboljeg igrača šampionata. Zoran je to prvenstvo propustio zbog povrede.