VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/09/2018

SAVANOVIĆ DANAS U RIBNIKU

 

BANjALUKA, 21. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović prisustvovaće danas u Ribniku osveštanju i otvaranju spomen-sobe boraca Vojske Republike Srpske, te Trga "9. januar", u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Ribnik - Rođenje Presvete Bogorodice.

 

Polaganje cvijeća i pomen poginulim borcima na centralnom obilježju u Gornjem Ribniku planirani su za 10.30 časova, a u 11.00 časova počeće svečana sjednica Skupštine opštine, nakon čega je predviđeno otvaranje spomen-sobe i Trga "9. januar", najavljeno je iz resornog ministarstva.

Slavski ručak biće priređen u 12.00 časova.

U Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Srni je rečeno da je resorno ministarstvo izdvojilo 30.000 KM za izgradnju spomen-sobe boraca Vojske Republike Srpske.

Načelnik opštine Ribnik Radenko Banjac ranije je rekao da je vrijednost izgradnje trga u centru ove opštine, u okviru kojeg je izgrađena i spomen-soba, 237.000 KM, od čega je predsjednik Republike, putem Vlade Srpske, pomogao sa 50.000 KM.