VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Izbori 201824/09/2018

KOŠARAC: SRPSKA JE SVETINjA I POLITIČKI IMPERATIV

 

ISTOČNO SARAJEVO, 24. SEPTEMBRA /SRNA/ - Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac izjavio je u Istočnom Sarajevu da politika SNSD-a pokazuje da je njen cilj jaka i stabilna Republika Srpska.

 

On je poručio da je SNSD spreman da zajedno sa građanima radi isključivo za interes Republike Srpske.

"Raduje me što smo se večeras okupili u ovolikom broju da jasno kažemo da nikome nikada nećemo dati Republiku Srpsku", rekao je Košarac na predizbornom skupu SNSD-a u prepunoj Sportskoj dvorani "Slavija" u Istočnom Novom Sarajevu.

Košarac je istakao da kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik treba da bude u Sarajevu gdje će se voditi ključne političke borbe i da, ako treba da se svađa za Republiku Srpsku, to će i raditi, jer je ona svetinja i politički imperativ.

"Mi nemamo ambiciju da se dodvoravamo /bošnjačkom članu Predsjedništva BiH/Bakiru Izetbegoviću i stranim ambasadorima. Dodik nama treba u Sarajevu gdje će zastupati interese Republike Srpske i neće dozvoliti nikakve napade na nju. Mladen Ivanić je ćutao i omogućavao razvoj političke tendencije napada na Srpsku", istakao je Košarac.

Nosilac liste SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Miroslav Vujičić naglasio je da Vlada Srpske nije dijelila opštine u Istočnom Sarajevu u kojima vlada SNSD ili SDS.

"Uloženo je u Istočnu Ilidžu možda i više nego u Istočno Novo Sarajevo. Završena je Osnovna škola `Petar Petrović Njegoš`, sada se radi fiskulturna sala i još mnogo toga. Bolnica se završava, na to smo čekali 25 godina. Drugi su pričali - mi smo radili i Željka Cvijanović je kao predsjednik Vlade pokazala kako se gradi Republika Srpska", naglasio je Vujičić.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Danijela Mrda istakala je da Srpska se predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović prošla kroz mnoga iskušenja, trpjela napade, podvale, izdaje i izašla jača nego ikad.

"Dok su drugi uništavali, mi smo gradili i gradićemo. Izgradili smo škole, fakultete, studentske domove, bolnice i postali reper za kvalitet u istočnom dijelu Republike Srpske", istakla je Mrda i pozvala birače da 7. oktobra glasaju za kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske Željku Cvijanović jer ona zaslužuje povjerenje.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Nataša Trifkovića rekla je da ovo nije veče simpatizera SNSD-a, nego "svih dobrih ljudi pod zastavom Republike Srpske, koje će Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj donijeti još jednu pobjedu i učiniti je snažnijom i stabilnijom".

"Milorad Dodik nosi zastavu Republike Srpske u Sarajevo, a mi pod tom zastavom idemo u Narodnu skupštinu Srpske u Banjaluku", istakla je Trifkovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je značaj Istočnog Sarajeva i naglasio da je svaki dio Srpske jednako bitan, jer je ona najbitnija.

"Borba za Republiku Srpsku je stalni zadatak, jer jaka Srpska znači i jak narod i lokalne zajednice. Istočno Novo Sarajevo je svjedok povezanosti lokalne zajednice i Republike Srpske. Garancija pozicije Srpske u strukturi kakva je BiH je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Garancija ekonomskog, kulturnog, sportskog, socijalnog razvoja Republike Srpske je predsjednik Željka Cvijanović", poručio je Ćosić.