VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti04/12/2018

ODRASLI POSLALI TREĆINU PISAMA DJEDU MRAZU

 

MOSKVA, 4. DECEMBRA /SRNA/ - Skoro trećinu pisama upućenih Djedu Mrazu ove godine napisali su odrasli, saopšteno je iz glavne kancelarije Djeda Mraza u blizini ruskog grada Veliki Ustjug.

 

U saopštenju se navodi da je Djed Mraz do 1. decembra iz Rusije, ali i drugih zemalja primio 76.453 pisma ili za 4.000 više nego prošle godine.

"Otprilike trećinu pisama poslali su odrasli, jer nisu samo djeca ta koja vjeruju u čuda. Žene traže stan u centru grada, ljetovanje na moru ili posao u državnom sektoru, dok muškarci traže povišicu, napredak u karijeri i novi automobil", ističe se u saopštenju.

Iz kancelarije kažu da odrasli žele i zdravlje za članove svojih porodica i mir na Zemlji, dok penzioneri traže finansijsku pomoć, a ponekad i "gunđaju" o zvaničnicima, javio je TASS.

"Kada se radi o djeci, uglavnom od Djeda Mraza traže nove elektronske uređaje, figure iz video-igrice `Liga legendi`, čuvenu `barbiku`, kozmetiku za djecu, tri de olovku, avione i automobile na daljinsko upravljanje, a popularni su i bicikli, skejtbordovi, skije, lopte za fudbal ili odbojku, kao i društvene igre `Monopol` i `Mafija`", dodaje se u saopštenju.

Iz kancelarije naglašavaju da Djed Mraz prvo odgovara na "ljubazna i kreativna pisma", čiji se broj ove godine značajno povećao.