VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/01/2019

NIJEDNO NOVINARSKO UDRUŽENjE NIJE OSUDILO NAPADE NA TOPALIĆEVU

 

SARAJEVO, 11. JANUARA /SRNA/ - Urednik i producent BHRT-a Svjetlana Topalić rekla je Srni da je bez komentara na činjenicu da nijedno udruženje novinara u BiH nije zvanično osudilo verbalne napade, uvrede i prijetnje, koje su uslijedile nakon što je na svom "Tviter" nalogu čestitala 9. januar – Dan Republike Srpske.

 

Topalićeva je istakla da su je juče, putem kolege, kontaktirali iz Udruženja BH novinari, te da su joj tražili da popuni njihov obrazac i da im pošaljem skrinšotove /kopije/ uvreda i prijetnji.

"Jutros sam dobila mejl koji su oni uputili Federalnoj upravi policije /FUP/. Tako da su to uradili. A, što se tiče saopštenja za javnost, iskreno nemam komentar", zaključila je Topalićeva.

Iz udruženja Društvo novinara BiH i BH novinari Srni je rečeno da neće zvanično reagovati na verbalne napade na Topalićevu, jer smatraju da u ovom slučaju nije riječ o napadu na novinara i profesiju, već da riječ o njenom ličnom stavu iznesenom na privatnom nalogu na društvenim mrežama.

Topalićeva je na društvenoj mreži napisala "Srećan ti rođendan Republiko!", poslije čega se našla na meti salvi napada u FBiH.