VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija08/02/2019

PRODAJA "BIRČA" SAMO KOMPANIJI KOJA PRIHVATI ZAKLJUČKE VLADE

 

TREBINjE, 8. FEBRUARA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će se Vlada Srpske u potpunosti držati donijetih zaključaka u bezi sa prodajom svojih potraživanja u zvorničkoj Fabrici glinice "Birač" i da će ih prodati samo onoj kompaniji koja prihvati te zaključke.

 

Višković je istakao da su neki od tih zaključaka da novi vlasnik ne može da otuđi ili proda zvornički gigant u narednih 10 godina, da ne može da otpušta radnike, da je spreman da uloži 50 miliona evra, da mora da ispoštuje sve ugovore sa dobavljačima i po pitanju rude i ostalih sirovina, kao i da u narednih nekoliko godina riješi branu crvenog mulja koja potencijalno može da bude opasnost, te da se obaveže da će da ulaže u putnu infrastrukturu na bazi kredita, u bankarski sektor i turizam.

"Ako ti zaključci budu prihvaćeni, idemo u realizaciju. Mi smo poslali kompaniji `Batagon` memorandum o poslovnoj saradnji, a oni ako prihvate zaključke - idemo u pregovore o prodaji potraživanja Vlade Srpske", naveo je Višković.

On je istakao da je upoznat da je "Batagon" kupio hotel "Bistrica" na Jahorini i da je zainteresovan za kupovinu Pavlović banke.