VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/02/2019

BANjALUKA PROMOVISALA TURISTIČKU PONUDU

 

BEOGRAD, 22. FEBRUARA /SRNA/ - Turistička organizacija Banjaluke danas je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila kompletnu turističku ponudu zabavnih, kulturno-istorijskih, sportskih i gastronomskih specifičnosti.

 

Na promociji na štandu Republike Srpske najavljen je niz sportskih i zabavnih događaja, ali i održavanje posebnih konferencija o turizmu.

Predstavnik banjalučke Turističke organizacije Zoran Sanković rekao je da Banjaluka u ovoj godini očekuje povećan broj turista, posebno iz evropski država.

"Svake godine bilježimo konstantan rast u broju turista, a ove godine već dva do tri odsto u broju dolazaka i noćenja", rekao je Sanković.

On je u izjavi novinarima izrazio uvjerenje će ova godina donijeti nove rekorde što se tiče broja dolazaka i noćenja turista.

Sanković je od brojnih dešavanja istakao manifestaciju "Proljeće u Banjaluci", konferenciju o turizmu, kao i prvi sajam turizma u aprilu.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu počeo je juče i trajaće do nedjelje, 24. februara.

Promociju turističke ponude Republike Srpske organizovala je Turistička organizacija Srpske u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.