VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika28/02/2019

TUČA MIGRANATA SA POLICIJOM U MOSTARU

 

MOSTAR, 28. FEBRUARA /SRNA/ - U Mostaru je danas došlo do sukoba migranata i policije, usljed čega je više migranata povrijeđeno, a jedan je hositalizovan, potvrdio je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić.

 

"Oko 16.00 časova nepoznati građanin je Policijskoj upravi Mostar prijavio da na Trgu Ivana Krndelja kod Autobuske stanice, grupa migranata prodaje mobilne telefone, za koje se sumnja da su ukradeni", saopšteno je iz MUP-a.

Na toj lokaciji, kako se navodi, policija je uočila grupu migranata, a kod jednog od njih je pronađen mobitel za koji se sumnja da je ukraden.

Prilikom preduzimanja operativnih radnji policijskih službenika, migranti su pružili fizički otpor policajcima, odnosno došlo je do tuče.

"Uz upotrebu sredstava prinude, migranti su savladani i lišeni slobode, te su privedeni u službene prostorije Policijske uprave Mostar na kriminalističku obradu. Jedan od osumnjičenih migranata je prebačen na hospitalizaciju u Sveučilišnu kliničku u Mostar, zbog, po konstataciji dežurnog ljekara, narušenog zdravstvenog stanja od ranijeg", naveli su iz policije.