VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura22/03/2019

ODIGRANA PREMIJERA "POKONDIRENE TIKVE"

 

PRIJEDOR, 22. MARTA /SRNA/ - Komedija Jovana Sterije Popovića "Pokondirena tikva" u režiji Lilijane Ivanović premijerno je odigrana u Prijedoru.

 

Ivanovićeva je istakla da je rad je bio jako zanimljiv, bez ikakvih problema, te da će i ovaj put otići iz Prijedora sa lijepim utiscima i sa željom da se vrati.

"Dugo nisam radila Steriju, pa je bilo inspirativno i meni i glumcima. Njima se dopada moj malo netipičan način rada. Dvije godine sam bila na specijalizaciji u Teatru `Pikolo` u Milanu i od njih naučila drugačiju vrstu rada nego u našim pozorištima. To je njima jako interesantno, tako da su me pažljivo slušali i slijedili", rekla je Ivanovićeva sinoć novinarima u Prijedoru nakon premijere.

Ulogu Feme igra glumica Mirela Predojević, koja je naglasila da je Sterijin tekst aktuelan i nakon 180 godina od kada je nastao, te da pokondirenih i danas ima mnogo i prepoznaju se zahvaljujući i ovom klasiku.

"Publika je jako lijepo reagovala. Ta povratna informacija koju glumac osjeti mu je pokazatelj da je dobro uradio, ne samo ja, nego cijela ekipa sa rediteljkom", dodala je Predojevićeva.

Evicu igra Nataša Ostojić, koja kaže da je ovo njen prvi rad u Pozorištu Prijedor, te da joj je ekipa mnogo pomogla.

"Kolege su bile toliko divne prema meni da je moje bilo samo da se igram", rekla je Ostojićeva.

U predstavi igraju i Dean Batoz, Siniša Vučićević, Srđan Kneginjić, Jelena Seksen i Zorica Jojić.

"Pokondirena tikva" našla se ponovo na repertoaru Pozorišta Prijedor nakon 25 godina.

Treća je premijera u 66. pozorišnoj sezoni Pozorišta Prijedor, ali i treća u kojoj ova kuća sarađuje sa Ivanovićevom.

Prva repriza biće odigrana sutra od 20.00 časova.