VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/03/2019

OPET KAZNA ZA "POLITIKU" ZBOG NEVRAĆANjA VASOVIĆ MEKINE NA POSAO

 

BEOGRAD, 22. MARTA /SRNA/ - Kompanija "Politika novine i magazini" ponovo je kažnjena, ovog puta sa pola miliona dinara /oko 4.200 evra/ zato što nije vratila na posao novinarku "Politike" Svetlanu Vasović Mekinu, iako je Vrhovni sud presudio da je 2010. godine bila nezakonito otpuštena, saopštilo je Udruženje novinara Srbije /UNS/.

 

Ukoliko "Politika novine i magazini" ne plati kaznu, sud će ovu kaznu naplatiti popisom, procjenom i prodajom pokretnih stvari koje se nalaze na adresi kompanije, navodi u presudi Prvog osnovnog suda u Beogradu u koju je UNS imao uvid.

Prvi osnovni sud kaznio je i sredinom prošle godine kompaniju "Politika novine i magazini" sa 100.000 dinara /oko 850 evra/, a direktora "Politike" Miru Glišić Simić sa 15.000 dinara /127 evra/.

Kazna je uslijedila nakon što ova medijska kuća ni godinu dana poslije konačne presude Vrhovnog kasacionog suda, nije vratila novinarku na posao.

Vrhovni kasacioni sud prošle godine presudio je da je novinarka "Politike" Svetlana Vasović Mekina nezakonito otpuštena 2010. godine.

Svetlana Vasović Mekina dobila je otkaz nakon što je objavila ekskluzivnu informaciju o planu priznavanja samoproglašenog Kosova prema instrukcijama Stejt departmenta Sloveniji, i to u vrijeme njenog predsjedavanja Evropskoj uniji, naveo je UNS.