VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika22/03/2019

ČUBRILOVIĆ: PRIVODI SE KRAJU KONSTITUISANjE RUKOVODSTVA STRANKE

 

ISTOČNO SARAJEVO, 22. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Demokratskog saveza /Demos/ Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da se privodi kraju konstituisanje lokalnih skupština te stranke, čime se stvaraju uslovi za organizovanje regionalnih odbora, a time i predsjedništvo stranke.

 

"Time bi bilo zaokruženo konstituisanje rukovodstva stranke", rekao je Čubrilović, koji je prisustvovao osnivačkoj skupštini opštinskih odbora Demosa Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Čubrilović je konstatovao da je u relativno kratkom vremenu završeno konstitusanje Demosa ističući da je to rezultat velike podrške građana i članova bivše političke opcije iz koje je nastala ova stranka.

On je rekao da će Demos u ovim lokalnim zajednicama ostati na dosadašnjem kursu.

"Jesmo promijenili naziv političke opcije, ali nismo promijenili ni svoje razmišljanje ni način rada. Naša osnovna vodilja biće ono što narod osjeća i od nas očekuje", poručio je Čubrilović.

Predsjednik novoosnovanog Opštinskog odbora Demosa Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović istakao je da je ovo nova stranka, ali da su u njoj ljudi sa zavidnim političkim i životnim iskustvom.

Kostović je naveo da Demos u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo ima dva odbornika i da podržava koalicionog partnera SNSD na čelu sa načelnikom opštine LJubišom Ćosićem.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa Istočna Ilidža Darko LJuboje jedini je odbornik ove stranke u lokalnoj skupštini.

"Zadržaćemo istu politiku koju smo vodili, a to je jačanje lokalne zajednice", rekao je LJuboje.