VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/03/2019

VIŠKOVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI DVA RUDARA

 

BANjALUKA, 22. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom teške rudarske nesreće na području Srebrenice telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara i rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

 

"Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić", istakao je Višković.

On je dodao da je gubitak dva života, dva dobra čovjeka, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju "Boksit", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

"Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Borislava kao dio kolektiva u Kompaniji `Boksit`, u kojoj sam i sam radio", naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, danas je zbog tragične smrti Slaviše i Borislava velika žalost u Kompaniji "Boksit" i opštini Milići.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije `Boksit`", navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

U Rudniku boksita na području opštine Srebrenica pronađena su tijela dvojice rudara koje je zatrpao odron, potvrdio je večeras Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.