VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura28/03/2019

PROMOVISANO KNjIŽEVNO STVARALAŠTVO BRANKICE DAMJANOVIĆ

 

MODRIČA, 28. MARTA /SRNA/ - U Srpskom kulturnom centru Modriča promovisano je književno stvaralaštvo Brankice Damjanović, dobitnice priznanja Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno djelo u 2015. godini.

 

Predstavljene su knjige "Dobro je", "Rukopis mog brata", "Rekla mi je volim te" i knjiga kratkih priča "Ne bih ovo mogla bez tebe", koja je nagrađena priznanjem Novosadskog književnog kluba.

Damjanovićeva, koja se 20 godina uspješno bavila novinarstvom u Beogradu, rekla je na sinoćnjoj promociji da piše novinarskim stilom i da su njena djela ustvari zbirka njene životne priče, podijeljena u četiri knjige kratkih priča.

"Moj život je bio sadržajan. Bilo je uspjeha i teških padova, tragičnih situacija počev od porodične tragedije u djetinjstvu, progona iz Prištine, izbjeglištva u Pirotu do spokoja u Beogradu. Sada shvatam da je sve što se dogodilo imalo svrhu, naučilo me nečemu i pomoglo da shvatim i sebe i ljude oko sebe, da dođem do unutrašnjeg mira i sklada sa sobom", rekla je Damjanovićeva.

Ona je istakla da je prošla novinarski put od spikera do urednika, i da je osjetivši da u tom pozivu nema više šta da ponudi, napustila novinarstvo i posvetila se književnosti.

Brankica Damjanović je rodom iz Prištine. Radila je 20 godina na televiziji Srbije kao spiker, voditelj, novinar i urednik vijesti. Dobitnik je Nagrade za doprinos informisanju koja joj je dodijeljena u Pirotu. Do sada je objavila osam knjiga od kojih je knjiga "Dobro je", sa dosadašnjih 10 izdanja, najčitanija.

Direktor Srpskog kulturnog centra Dejan Stojanović ocijenio je promociju uspješnom, a predstavljanju života i djela Brankice Damjanović prisustvovalo je oko 150 posjetilaca iz Modriče i opština u okruženju.