VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura28/03/2019

TOMAŠ UPRILIČIO PRIJEM ZA PISCA LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA

 

PRNjAVOR, 28. MARTA /SRNA/ - Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je danas prijem za jednog od najpoznatijih srpskih pisaca za djecu LJubivoja Ršumovića, koji je u dvodnevnoj posjeti ovoj opštini.

 

Ršumović koji je sinoć prisustvovao izvođenju predstave "Izvolite u bajku sa Pepeljugom", rađene po njegovom tekstu, rekao je da je bilo lijepo vidjeti mlade glumce koji izgovaraju njegove riječi na pozornici, a još uzbudljivije vidjeti salu Centra za kulturu punu ljudi koji u tišini prate predstavu.

"Osećao sam se kao da sam u svom Pozorištu `Boško Buha` u Beogradu. Ovo je podvig koji je učinila Dramska scena Srpskog prosvetnog i kulturnog društva `Prosveta` kao i Centar za kulturu. Mislim da bi zbog svega viđenog trebali razmišljati da Prnjavor dobije svoje pozorište", rekao je Ršumović.

Načelnik opštine Darko Tomaš istakao je da je bila izuzetna čast ugostiti istaknutog srpskog pisca.

"Dugujemo mu zahvalnost za sve lijepo što je učinio, a ova saradnja će se sigurno nastaviti i u narednom periodu. Zahvalnost Centru za kulturu i Brankici Radonjić, ispred Dramske scene, što ulažu mnogo truda i napora da kulturni život naše opštine podignu na jedan viši nivo", rekao je Tomaš.

On je najavio dalju podršku lokalne zajednice radu amaterskog pozorišta, a komentarišući prijedlog o osnivanju pozorišta rekao je da će učiniti sve što može da se realizuje ono što je dobro za Prnjavor i njegove stanovnike.