VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura28/03/2019

URUČENA PRIZNANjA ZA "LICIDERSKO SRCE", MEĐU DOBITNICIMA I SRNA

 

BEOGRAD, 28. MARTA /SRNA/ - Organizatori Međunarodnog dječijeg festivala folklora "Licidersko srce" dodijelili su zahvalnice, priznanja i plakete firmama, institucijama, pojedincima i medijima, koji su pomogli da se ova manifestacija realizuje, a među dobitnicima je i Novinska agencija Republike Srpske - Srna.

 

Srna je dobila zahvalnicu za pomoć u organizaciji ovog festivala, koji se 10 godina održava u Užicu i okolnim turističkim mjestima, a doprinos organizaciji dala je i opština Višegrad u Republici Srpskoj.

Priznanja su uručena u restoranu "Stari bunar" u Beogradu povodom uspješno završenog 10. Međunarodnog dečijeg festivala folklora "Licidersko srce" Užice 2018.

Priznanja su dobili i Radio-televizija Republike Srpske, Radio-televizija Vojvodine, Radio-televizija Srbije, kao i šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

"Licidersko srce" je Međunarodni dječiji festival folklora koji se tradicionalno održava sredinom avgusta u Užicu, Mokroj Gori, Požegi, Bajinoj Bašti, Zlatiboru i Višegradu.

Organizator festivala je udruženje građana "Era" iz Užica, dok su učesnici djeca uzrasta od osam do 16 godina iz Srbije i inostranstva, sa tradicionalnim igrama.

Osnovni cilj festivala je doprinos jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promocija kulture, tradicije kao i turističke ponude.

Tokom festivalskih dana organizuju se brojne humanitarne akcije i prodaja liciderskih srca.

U toku festivala, jedan festivalski dan se održava na ulicama Višegrada, uz večernji nastup u Andrićgradu.