VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura30/03/2019

ZAVRŠEN TAKMIČARSKI DIO FESTIVALA "DANI KOMEDIJE"

 

BIJELJINA, 30. MARTA /SRNA/ - Predstavom "Šećer je sitan, osim kad je kocka" beogradskog "Teatra na brdu" u kojoj su, po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića, igrali Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić, u Bijeljini je sinoć završen takmičarski dio festivala "Dani komedije 2019".

 

Nakon predstave stručni žiri je za najboljeg glumca proglasio Branislava Brstinu, za najbolju glumicu Slobodu Mićalović, a najbolja predstava je "Generalna proba samoubistva" Zvezdara teatra, rađena po tekstu i režiji Dušana Kovačevića.

Za pet dana manifestacije, 18. po redu, pozorišna publika je imala priliku da pogleda pet predstava - "Generalna proba samoubistva", u kojoj su igrali Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić, a drugog dana festivala pred publikom se našla predstava "Idealna polovina" po tekstu Milene Depolo u izvođenju glumaca iz beogradske Agencije "Scena".

Predstava "Bračni parastos" banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac", po tekstu Mata Morilja i u režiji Đurđe Tešić, bila je, takođe, na repertoaru bijeljinske pozorišne scene, a u predstavi su igrali Snježana Mišić i Aleksandar Blanić.

Čuveno djelo Petra Kočića "Jazavac pred sudom" pred gledaocima se našlo pretposljednji dan u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Žanka Tomića, a u predstavisu igrali Daniel Sič, Ivan Tomić, Ervin Hadžimurtezić i Stevan Mrđenović.

Organizator ovogodišnje manifestacije "Dani komedije 2019", održane od 25. do 30. marta, je Centar za kulturu "Semberija".