VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika17/04/2019

KRAJNjE VRIJEME DA SE FORMIRA NOVI SAVJET MINISTARA

 

SARAJEVO, 17. APRILA /SRNA/ - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ smatra da je krajnje vrijeme da se okonča proces formiranja vlasti i da se konačno ispoštuje demokratska volja građana oba entiteta, te formira novi Savjet ministara, poručio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

 

"Smatramo da je katastrofalno što se ovoliko dugo čekalo na formiranje vlasti. Ovim je pokazano da je u BiH funkcionalna jedino i isključivo Republika Srpska, koja je odmah po okončanju izbornog procesa formirala sve institucije, dok se u cijeloj ovoj situaciji bruka jedino i isključivo BiH", rekao je Kovačević za "Oslobođenje" uoči današnjeg sastanka lidera SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA u Sarajevu.

On je dodao da je, na osnovu svega što je bilo do sada u pregovorima, evidentno da u SDA ne žele da se ovaj proces okonča i da žele da što više postoje institucije u kojima nisu inkorporirani izborni pobjednici iz Republike Srpske, u kojima se ne poštuje izborna volja Republike Srpske.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović sastaće se danas u Sarajevu. Sastanak, čiji je domaćin Dodik, biće održan u 12.00 časova u zgradi Predsjedništva BiH, saznaje Srna.

Nakon ovog, trebalo bi da bude održan i sastanak delegacija ove tri političke stranke.