VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet17/04/2019

ZATVORENO VIŠE STOTINA ŠKOLA U DENVERU I OKOLINI

 

DENVER, 17. APRILA /SRNA/ - Više stotina škola u Denveru i okolini zatvoreno je danas pošto bezbjednosne snage tragaju za ženom za koju navode da je "opsjednuta" napadom na srednju školu "Kolumbina" koji se desio prije dvije decenije i koja je objavila prijetnje putem društvenih mreža, piše "Njujork tajms".

 

Zvaničnici navode da je osamnaestogodišnja žena imenovana kao Sol Pai naoružana i veoma opasna.

Američki dnevnik piše da odluka o zatvaranju škola u velikom dijelu američke savezne države Kolorado ukazuje na to koliko su vlasti ozbiljno shvatile ovu prijetnju.

U obavještenju koje je Federalni istražni biro /FBI/ poslao lokalnim bezbjednosnim snagama navodi se da je ona po dolasku u Kolorado kupila sačmaricu i municiju.

Policija i školski zvaničnici mnogo su oprezniji kada je riječ o nasilju sa vatrenim oružjem u obrazovnim ustanovama poslije 20. aprila 1999. godine, kada se dogodio masakr u srednjoj školi "Kolumbina" u Koloradu.

Učenici srednje škole "Kolumbina" Dilan Klebold i Erik Haris ubili su tada 12 učenika i nastavnika poslije čega su izvršili samoubistvo. U napadu je ranjeno više od 20 učenika.