VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/04/2019

ČUBRILOVIĆ: RTRS - SVJEDOK I HRONIČAR DOGAĐAJA VAŽNIH ZA SRPSKU

 

BANjALUKA, 19. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku povodom 27 godina rada javnog RTV servisa Srpske, naglasivši da je Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ od osnivanja bila svjedok i hroničar svih događaja važnih za Srpsku i njen narod.

 

"Radio-televizija Republike Srpske 27 godina kontinuirano je pratila rad svih institucija, a posebno Narodne skupštine sa čijih sjednica danas realizuje direktne prenose", naveo je Čubrilović u čestitki koju je uputio direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, urednicima, novinarima, menadžmentu i svim zaposlenim u ovoj medijskoj kući.

On je izrazio uvjerenje da će ova saradnja u interesu javnosti i građana Srpske biti nastavljena.

"Želim vam da, kao javni servis, budete medij koji svojom profesionalnošću, uvažavanjem novinarskih kodeksa i principa objektivnim informisanjem, zavređuje povjerenje svojih gledalaca", naveo je Čubrilović.

Televizija Republike Srpske počela je sa radom 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

U maju iste godine kanal "S" sa Pala počeo je sa emitovanjem svog programa, sve do 31. devcembra 1993. godine kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije, odnosno Radio-televizije Republike Srpske.