VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/04/2019

AMERIČKA DONACIJA UGOSTITELJSKO-TRGOVINSKO-TURISTIČKOJ ŠKOLI

 

BANjALUKA, 19. APRILA /SRNA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je veoma važna svaka donacija školama u Srpskoj i da Ministarstvo podržava sve ono što može da unaprijedi nastavni proces u školama u Srpskoj.

 

"Ambasada SAD u BiH, odnosno Američki kutak, donirali su danas Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi Banjaluka multimedijalni kabinet koji je dobrodošao učenicima jer se ovdje izučavaju zanimanja koja su uokvirena u oblast turizma. Znamo da je ova oblast vezana i za promociju naših lokalnih zajednica, odnosno cijele Republike Srpske", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci povodom uručenja donacije ovoj školi.

Prema njenim riječima, ovo je samo jedan od programa koje resorno ministarstvo sprovodi u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH.

Ona je napomenula da je u toku realizacija programa otvaranja stem-kabineta, odnosno laboratorijskih kabineta u srednjim školama u Srpskoj, kao vida vannastavnih aktivnosti učenika jer je cilj da se nastava izvodi na drugačiji način i da ovaj pilot-projekat zaživi u Srpskoj.

"Tu je i redovna saradnja, razmjenom srednjoškolaca. Srpska je često domaćin srednjoškolcima koji dolaze iz SAD. To je dobar način da razmijenimo i zajednička znanja i iskustva, te upoznamo jedni druge", poručila je Trivićeva.

Direktor Odsjeka za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH Lija Piz rekla je novinarima da je sinoć u Banjaluci otvoren novi Američki kutak, koji je po opremljenosti najbolji, ne samo u BiH već i regionu.

"Stari Američki kutak nalazio se u blizini ove škole i željeli smo, zbog dobre višegodišnje saradnje sa profesorima i učenicima, da im zahvalimo na tome i doniramo opremu koju će oni sigurno iskoristiti na pravi način", rekla je ona.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je današnjem činu prisustvovala i Trivićeva sa kojom postoji veoma dobra saradnja, koja će biti i nastavljena.

Direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Banjaluka Boris Spasojević rekao je da će donacija opreme mnogo značiti učenicima ove obrazovne ustanove.

"Američki kutak je bio smješten u našem komšiluku i naši učenici su ga često posjećivali. Ovo je prilika da nastavimo saradnju jer su učenici ove škole najbolji reprezenti ugostiteljstva, ne samo u Srpskoj, već širom bivše Jugoslavije", rekao je on.

Govoreći o doniranoj opremi, Spasojević je naglasio da je riječ o televizorima, računarima, stolicama i stolovima, kamerama, foto-aparatima i drugoj opremi, koji će dobro doći učenicima ove škole.