VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/04/2019

U ŠKOLSKOJ TRCI UČESTVOVALO VIŠE OD 1.200 UČENIKA

 

BANjALUKA, 19. APRILA /SRNA/ - U školskoj trci u okviru "Vivija ran end mor vikend" festivala u Banjaluci učestvovalo je više od 1.200 učenika osnovnih i srednjih škola, a najbrže učesnike dočekala je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

 

Trivićeva je istakla značaj banjalučkog polumaratona, koji je već postao brend međusportskim aktivnostima.

"Veliki značaj ovog festivala je u tome što su organizovane i aktivnosti u kojima učestvuju učenici, među kojima na ovaj način promovišemo zdrav način života", rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da je plan Ministarstva da se sport u školama izdigne na viši nivo, te da se povećava broj časova fizičke aktivnosti.

"Podaci govore da je to neophodno kako bi imali zdrav način rasta i razvoja djece", rekla je Trivićeva.

Sportski direktor banjalučkog polumaratona Rada Račić izrazila je zadovoljstvo što su ovogodišnji festival otvorili osnovci i srednjoškolci, koji su došli iz 17 osnovnih i 10 srednjih škola.

"Nadam se da će veći dio ovih mladih ljudi koji su učestvovali danas u trci da se posvete sportu i formulisati se kao sportisti", reka je Račićeva.

Ona je izrazila zahvalnost rukovodstvu škola čiji su učenici učestvovali u trci na organizaciji i posvećenosti da aktiviraju školarce.