VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo25/04/2019

MIHAJLO PARAĐINA PONOVO PREDSJEDNIK SKUPŠTINE BORAČKE ORGANIZACIJE

 

PALE, 25. APRILA /SRNA/ - Mihajlo Parađina ponovo je izabran za predsjednika Skupštine Boračke organizacije opštine Pale na mandat od četiri godine.

 

Parađina, koji je i predsjednik Boračke organizacije opštine Pale, rekao je Srni da je izborna skupština protekla u najboljem redu, te da se nastavlja sa aktivnostima očuvanja pozicije Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

On je naveo da je potrebno da i zvaničnici Srpske i predstavnici u zajedničkim institucijama na nivou BiH rade u interesu srpskog naroda i Republike Srpske, kao najvrednije tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata za koju su date ogromne žrtve.

Parađina je napomenuo da heroji rata i oni koji su dali svoje živote ne smiju biti samo u sjećanju najmilijih, već u trajnom sjećanju sadašnjih i budućih generacija, zbog čega je neophodno njegovati tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i u vezi sa tim više raditi na svim nivoima.

On je naglasio da je potrebno raditi i na poboljšanju materijalnog statusa boračkih kategorija, povećanju lične i porodične invalidnine.

Parađina je rekao da su neposrednim angažovanjem zaposlili 50 djece poginulih boraca.

"Trenutno se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na Palama nalazi oko 25 djece poginulih boraca", naveo je Parađina i dodao da opštinska Boračka organizacija ima odličnu saradnju sa Zavodom za zapošljavanje i Upravnim odborom koji su u okviru programa pripravnika omogućili da djeca iz ovih kategorija dobiju priliku usavršavanja.

Parađina je rekao da na ovim prostorima treba zadržati mlade, mijenjati politike i, kako je naveo, praviti unutrašnju raspodjelu.

Na skupštini je izabrano i radno predsjedništvo, koje čine Verica Pavlović i Luka Stanojević, a za delegate u Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske izabrani su Mihajlo Parađina i Verica Pavlović.