VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo26/04/2019

NA MEĐUNARODNOM VASKRŠNjEM TURNIRU OKO 500 MLADIH FUDBALERA

 

KOZARSKA DUBICA, 26. APRILA /SRNA/ - U Kozarskoj Dubici danas je otvoren Prvi međunarodni vaskršnji turnir za mlađe kategorije na kojem učestvuje oko 500 fudbalera iz 19 klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH.

 

Na terenima Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" do večeras će biti odigrano oko 80 utakmica mladih fudbalera 2006, 2008. i 2010. godišta.

Otvarajući turnir, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je Ministarstvo podržalo ovu manifestaciju, a to će činiti i ubuduće.

"Nema ljepše slike od djece ujedinjene u želji da danas ponesu najljepše uspomene", istakla je Davidovićeva.

Predsjednik Upravnog odbora FK "Borac" Rodoljub Topić rekao je da su omladinske kategorije prioritet ovog kluba, koji je uspio u nastojanjima da im vrati masovnost, o čemu svjedoči i ovaj turnir.

"Priča o ovom turniru počela je prije godinu dana. Budući da smo učestvovali na brojnim turnirima u našoj zemlji i okruženju, gdje smo se pokazali kao dobri gosti, to nam je dalo za pravo da budemo i dobri domaćini", istakao je Topić.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji turnira, koji je okupio 34 ekipe u tri kategorije.

"Tu su veliki fudbalski klubovi iz Republike Srpske, Hrvatske, `Crvena zvezda`. Sljedeće godine ćemo se potruditi da dođe i `Partizan`, a možda i neki klub van prostora bivše Jugoslavije. Samo tako možemo podići nivo kvaliteta igre ove djece", naveo je Topić.

Bivši predsjednik "Borca", Dragan Jaćimović, koji je pomoćnik za sport u resornom ministarstvu, istakao je da mladi fudbaleri u Kozarskoj Dubici imaju sve preduslove da postanu dobri i igraju u nekom od velikih klubova.

Da upornošću i radom i sportisti iz malih sredina mogu da uspiju na evropskoj i svjetskoj sceni danas je svjedočio Aleksandar Rodić, Dubičanin koji je uspješnu fudbalsku karijeru započeo upravo u "Borcu".

Trener fudbalera beogradske "Crvene zvezde" u 2006. godištu Ivica Pejić istakao je da je cilj ovakvih turnira da se mladi zabavljaju, druže i uživaju u igri.

U mnogobrojnoj publici koja je sa tribina bodrila mlade fudbalere bio je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.