VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika03/05/2019

VEOMA ZNAČAJNO ŠTO JE DODIK OTVORENO REKAO DA BUDUĆNOST BiH VIDI VAN NATO SAVEZA

 

BEOGRAD, 3. MAJA /SRNA/ - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Ankari su otvoreno razgovarali o temama o kojima se uopšte ne slažu i veoma je važno što je Dodik direktno saopštio da budućnost BiH vidi van NATO pakta, istakao je istoričar iz Beograda Aleksandar Raković.

 

On je naglasio da su i Dodik i Erdogan pokazali da poštuju pravo na različite stavove kada je riječ o NATO integracijama.

"Nama su poznati stavovi Turske o BiH i njenom članstvu u NATO paktu, ali je Dodik na ravnopravnoj osnovi saopštio da drugačije vidi budućnost BiH, potpuno van NATO pakta", rekao je Raković Srni.

On je ocijenio da Republika Srpska može da utiče na to time što će blokirati ulazak BiH u NATO.

Raković je dodao da Turska ima zacrtan cilj, koji je u skladu sa bošnjačkim interesima, i da tu ne treba očekivati neke velike pomake, ali je značajno što su dvije strane imale priliku da jedna drugoj iskažu stavove.

On je naglasio da je Dodik u Turskoj dočekan kao predsjedavajući Predsjedništva sa velikim uvažavanjem i uvažavanjem stavova koje je prezentovao.