VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika06/05/2019

DAČIĆ: LIDERI U PRIŠTINI POTPUNO IZGUBILI KOMPAS

 

BEOGRAD, 6. MAJA /SRNA/ - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da "takozvana rezolucija", kojom vlast u Prištini namjerava da optuži Srbiju za navodni genocid, neće imati nikakvog efekta.

 

Dačić je ocijenio da su "lideri u Prištini potpuno izgubili kompas", naglašavajući da su sa Kosova i Metohije protjerani Srbi, a ne Albanci.

Prema njegovim riječima, prvi put se u istoriji dešava "da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid".

"Izgleda da su albanski lideri u tolikoj panici zbog političkih poraza na svakom koraku, ali i Specijalnog suda za ratne zločine pred kojim treba da odgovaraju vođe OVK, da više ne znaju šta čine", rekao je Dačić za "Sputnjik".

Dačić je istakao i da su, osim "sumanutih taksa" na srpsku robu, i novi potezi Prištine jasan pokazatelj da njima nije stalo ni do pregovora ni do kompromisa.

"Ne znam gde će stići ovim putem, ali to bi sami trebalo da razmisle. Srbija ima jasnu politiku i od nje neće odstupiti", rekao je Dačić.

Ad hok komisija Skupštine samoproglašenog Kosova pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "prizna počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999. godine, prenijela je Radio-televizija Srbije pisanje prištinskog lista "Koha ditore".